Fandom

Memory Alpha

Albino's sanctuary

41,936pages on
this wiki
Add New Page
Discuss0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

The Albino's Compound

Albino's sanctuary on Secarus IV

The Albino's sanctuary was a compound on the planet Secarus IV. This sanctuary was occupied by the Albino after he fled from Galdonterre in 2345.

It was constructed of riddinite. There were several walls that separated the main house from the rest of the grounds. The house contained a secured command post. Along with the house, there was a power station and an armory. The compound was equipped with a sensor array which could detect interference from a cloaked spacecraft in orbit and phasers. There was a main entrance and several smaller entrances to the compound.

In 2370, forty of The Albino's strongest and skilled men were posted at the compound. Sentries were posted at seventy-five meters apart along the perimeter. A gravitic mine was buried at the main entrance.

That year, a small group of KlingonsKang, Kor, and Koloth – and Jadzia Dax attacked the compound. While her compatriots were shutting down the station, Dax destroyed the armory. The group breached the inner defense line and made a beeline for the house. After defeating the compound's defenders, the group defeated and killed The Albino. Kang and Koloth were killed in the conflict. (DS9: "Blood Oath")

The Secarus IV exteriors, showing the Albino's fortress, were filmed on location in Pasadena, at a large house designed by famed architect Frank Lloyd Wright. (Star Trek: Deep Space Nine Companion, p. 132) A matte painting was incorporated into the exterior footage. (Captains' Logs Supplemental - The Unauthorized Guide to the New Trek Voyages, p. 72) The interiors of the fortress were built on Paramount Stage 18 and an additional shot, depicting the building's walls being blown out, used a miniature which Dan Curry's team of visual effects artists did atop Paramount's Van Ness parking structure. (Star Trek: Deep Space Nine Companion, p. 132) "The optical people blew up [the] miniature, and it looked fabulous," commented David Livingston. "It was a tabletop miniature with fake trees and little bushes and when it blew up it looked like something out of Lethal Weapon." (Captains' Logs Supplemental - The Unauthorized Guide to the New Trek Voyages, p. 72)

Also on Fandom

Random Wiki